Joskus voi näyttää siltä, että olet tehnyt kaikki oikeat asiat työnhaussa, mutta et silti ole onnistunut. Vaikka tämä voi olla turhauttava tilanne, tosiasia on, että käytettävissä oleviin työpaikkoihin liittyy paljon kilpailua.Nykyään sinun on tehtävä muutakin kuin lähettää kunnollinen saatekirje ja saapua ajoissa haastatteluun. Sinun on erotuttava joukosta. Jaamme tässä artikkelissa vinkkejä,jotka auttavat sinua nopeaan palkkaamiseen.

Laatu korvaa määrän

Aika on loppujen lopuksi rahaa, joten ole tarkkana, mihin haet. On hyvä ottaa muutamia riskejä silloin tällöin, mutta rajoita haettavien työpaikkojen määrää. Sen sijaan keskitä energiasi yksilöityjen saatekirjeiden kirjoittamiseen, kohdennettuihin ansioluetteloihin ja lähettämään ne yrityksille, jotka palkkaavat tehtäviä, joihin olet pätevä. Mitä lähempänä ottelua, sitä paremmat mahdollisuudet palkata.

Muokkaa työhakuasiakirjat täydellisiksi

Muokkaa työhakuasiakirjat täydellisiksi

Suurin osa rekrytoijista ei edes katso ansioluettelosi, jos saatekirje on epämääräinen ja yleinen, joten ole mahdollisimman tarkka työhakemuksesi kanssa. Kirjoita henkilökohtainen saatekirje etsi rekrytoijan, palkkaamispäällikön tai henkilöstöjohtajan nimi organisaatiossa, johon haet. Se voi olla avain tapa nopeuttaa sovelluksesi käsittelyä. LinkedIn-selaaminen on hyödyllinen tapa tunnistaa yrityksen työntekijät. Jos haet erityyppisiä tehtäviä, luo kohdistetut ansioluettelot vastaamaan ja korostamaan työhistoriaasi. Ja on yhtä tärkeää varmistaa, että saatekirjeessäsi ei ole kielioppivirheitä tai kirjoitusvirheitä. Kun työnantajat lukevat kymmeniä ansioluetteloita päivässä, kirjoitusvirhe tai virhe voi nopeasti hakea hakemuksesi hylkäykseen.

Hyödynnä verkostoasi

Kuulostaa kliseeltä, mutta kyky “nimidroppailla” saatekirjeeseesi tai sähköpostikyselyyn lähettää hakemuksesi suoraan kasan päälle tai lähelle sitä. Kun etsit työpaikkaa, sinun tulisi hyödyntää henkilökohtaista ja ammatillista verkostoasi mahdollisimman paljon. Ota yhteyttä entisiin työtovereihin, johtajiin, pomoihin ja muihin yhteyshenkilöihin nähdäksesi, kuullaksesi lisää työpaikasta. Voit kysyä myös ystäviä tai perheenjäseniä, ja jos sinulla on hyvät suhteet joihinkin yliopistosi tai tutkijakoulun professoreihin, voit kysyä, voivatko he suositella yrityksiä, joihin sinun tulee hakea. LinkedIn-hakuominaisuuden avulla voit myös tunnistaa eri kontaktit eri kaupungeissa ja maissa.

Optimoi online-persoonasi

Mitä potentiaalinen työnantajasi näkee, kun hän googlettaa nimesi? Toivottavasti tulee esiin LinkedIn, henkilökohtainen verkkosivusi tai online-portfolio. Ennen kuin aloitat työnhaun, tee “tietoverkkopuhdistus” suojaamalla yksityisyysasetuksiasi Facebookissa, Instagramissa tai muissa sosiaalisen median tileissä, joita et ehkä halua haastattelijan näkevän. Tee perusteellinen tarkistus varmistaaksesi, että käytät sosiaalista mediaa oikein työnhaussa. Päivitä sitten LinkedIn- tai Google Plus -profiilisi viimeisimmillä työllisyystiedoilla.

Jos sinulla on aikaa tai kykyä, harkitse henkilökohtaisen verkkosivun tai online-portfolion luomista, jotta voit esitellä aiempaa työtäsi ja tarjota työnantajille positiivista tietoa itsestäsi. Tavallinen henkilö tuo käyntikortin tai jäljennöksen ansioluettelostaan haastatteluun. Erottuva ehdokas tuo mukanaan kansion, joka sisältää heidän saatekirjeen, tulostetut suositukset ja tarvittaessa esimerkkejä aiemmasta työstä. Vaikka näiden materiaalien tulostaminen ja järjestäminen vie jonkin verran aikaa, saatat olla yllättynyt siitä, kuinka pitkälle se voi viedä sinut haastatteluprosessissa.

Jätä hyvä vaikutelma

Tiesit jo, että ensivaikutelmat ovat avainasemassa, mikä tarkoittaa, että on välttämätöntä koota ammattilainen asu, silittää paita, kiillottaa kenkäsi ja niin edelleen, mutta tiesitkö, että hyvän viimeisen vaikutelman jättäminen on yhtä tärkeää? Vaikka sinun pitäisi sanoa hyvästit haastattelijalle tiukalla kädenpuristuksella ja hymyillä, se ei lopu siihen. Pyydä myös käyntikorttia ja mene sitten kotiin, kirjaudu sisään sähköpostiisi ja lähetä kiitos huomautus haastattelijalle siitä, että hän on käyttänyt aikaa kanssasi. Se ei ole vain tapa pistää pisteitä. Se voi olla myös tapa toistaa mielenkiintosi asemaan, korostaa mitä haluat kiinnittää työkokemukseen tai mainita mitä et saanut sanoa haastattelun aikana.